Wandelvakantie Costa De La Luz

Costa de la Luz, de ‘kust van het licht’, loopt van Tarifa tot aan Portugal. Met deze gevarieerde wandelvakantie ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na – of zelfs tijdens onze wandelingen. Ook uw hotel ligt op steenworpafstand van strand en zee. Behalve een lange kustwandeling die ons over 100 meter hoge kliffen voert, waarvandaan we zelfs Afrika kunnen zien liggen, trekken we ook het binnenland in. Zo wandelen via een ezelpad door de oude kurkeikbossen bij Facinas en beklimmen we de bergkam van de Sierra de la Plata, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de hele kuststreek. We bezoeken de ruïnes van een Romeinse stad die van de tonijnvangst leefde, om daarna zelf ook deze delicatesse te proeven met een goed glas lokale wijn. Ook wandelen we door natuurpark La Breña, een gebied vol heerlijk geurende pijnboombossen. De heldergroene boomtoppen contrasteren prachtig met de azuurblauwe zee. Uiteraard mag een bezoek aan een karakteristiek wit Andalusisch dorpje met zijn slingerstraatjes niet ontbreken. Wat is er leuker dan daar zelf naartoe te lopen door een afwisselend heuvellandschap vol koren- en maisvelden? Ook bezoeken we het levendige, veelzijdige Cádiz. Deze oudste stad van Europa ligt op een schiereilandje in de oceaan. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor. De gidsen van deze reis wonen al jaren in dit deel van Andalusië. Ze doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen.Programma

Dag 1.

Aankomstdag. Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie. Afhankelijk van de vlucht en waar u aankomt kijken we of er nog tijd is voor een wandeling om de buurt te verkennen.

Dag 2. Los Caños de Meca – Kaap van Trafalgar – Barbate

Een kust- en boswandeling. We beginnen onze dag vanaf Zahora en lopen over het strand naar de Kaap van Trafalgar,waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond die Engeland heerser over de zeeën maakte. Verder langs de kust naar los Caños de Meca (zandstrand, zoetwaterbronnen, rotsen) alwaar we een pauze genieten en een broodje eten.We vervolgen onze wandeling door het natuurpark La Breña, langs de steile kliffen van Barbate. We genieten voortdurend een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, bij helder weer de contouren van Afrika prachtig te zien zijn. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, hebben we nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, alvorens we de pijnboombossen langslopen tot aan het strand van Barbate, een tonijndorp. Een leuke afsluiting van de dag is een gezamenlijk bezoek aan de grootste duiventil van Europa; 7.770 nestplaatsen uit terracotta, nu in onbruik, maar tijdens ontdekkingsreizen werden de duiven meegenomen als vers voedsel op de schepen. Dan rijden we terug naar ons hotel, waar we vrije tijd genieten tot het gezamenlijke avondeten. Verblijft u in Vejer, dan worden de wandelingen van dag 2 en 7omgedraaid, zodat u op de eerste dag het stadje al leert kennen.

Afstand 16.5 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 281M Omhoog / 281M Omlaag / Max hoogte 104 meter.

Dag 3. Tarifa en de kurkeiken van Facinas

We rijden ‘s morgens naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje. Vanaf de Mirador del Estrecho hebben we een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar en de Afrikaanse kustlijn, hier op slechts 14 km afstand. Het strand bij Tarifa is een windsurfersparadijs, het is mooi de kunsten van de wind- en kitesurfers te zien. Voor degenen die willen bestaat de mogelijkheid dolfijnen en walvissen te spotten, die hier in de Straat van Gibraltar samenscholen (van april tot eind oktober)..Of we genieten wat vrije tijd om het witte stadje te bezoeken met vele leuke, veelal Marokkaanse boetieks. Na het bezoek aan Tarifa rijden we naar Facinas, waar we een kapel en een dorpskerkhofje bezoeken: daar begint onze wandeling. We lopen langs de oude kurkeiken, die nog steeds om de negen jaar geschaald worden met behulp van ezels. Wij lopen dan ook op een ezelpad, slingerend, stenig, soms moeten we een waterstroompje overspringen. We hebben uitzicht op een dal met aan de overkant ook weer kurkeikenbossen. We picknicken ergens op een mooi plekje en wandelen dan terug. In ons hotel hebben we wat vrije tijd, voordat we ons verzamelen om samen lekker te gaan avondeten.

Afstand 12 km / niveau 1-2 / 3 ½ uur wandelen.

Dag 4.Van bergen tot aan strand.

We rijden in een klein uur naar de enorme wandelduin van Punta Paloma. Daar begint onze wandeling: we stijgen langs een ´vallei´, een kloof waar je je in een western waant, door de pijnboombossen naar boven. Het is een flinke klim, maar dan heb je ook wat! Tijdens het wandelen heb je uitzicht op de hoge rotsen van de Sierra de la Plata, nogal ongenaakbare kammen, spectaculair om te fotograferen. Wij stijgen tot een bergkam, waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over de hele kustlijn van Tarifa tot Bolonia; een overzicht van wat we bezoeken of al bezocht hebben. Na de picknick dalen we af en genieten van mooie doorkijkjes op de oceaan; die richting gaan we dan ook uit. Rotsblokken in zee, als grillige sculpturen door wind en water gevormd. Mogelijkheid tot zwemmen en wandelen langs deze wilde kust. Daar hebben we weer vrije tijd alvorens we samen lekker uit eten gaan.

Afstand 11 km / niveau 1-2 / 507 m hoog / 507 m omlaag / 367M max hoogte

Dag 5. Cádiz en bodegabezoek.

We bezoeken vandaag Cádiz, op een uur afstand van ons hotel. We maken een wandeling door deze oudste stad van West-Europa, daterend van 1100 v.Chr. Inmiddels is Cádiz één groot monument uit de 18e, 19e eeuw met een homogene, koloniale architectuur: een stad die je omarmt. We laten u natuurlijk de mooiste plekjes zien: Plaza san Juan de Dios, de kathedraal, de bloemenmarkt. Dan bezoeken we een kleine, zeer charmante bodega en leren alle geheimen van de sherry kennen. Het proeven van de sherry hoort er natuurlijk bij!Daarna gaan we lunchen: tapas op de oude overdekte markt, voor elk wat wils. Dan vervolgen we onze stadswandeling en bezoeken (fakultatief) Torre Tavira: de hoogste toren van Cádiz, met een ‘camera oscura’ die ons in levende beelden een unieke blik op de stad doet werpen. Een gids vertelt ons de vele wetenswaardigheden over Cádiz. Daarna is er vrije tijd om de stad verder te ontdekken. We spreken af bij de Kathedraal en wandelen terug naar de busjes, die ons naar ons hotel brengen. Er is weer wat vrije tijd alvorens we samen komen om uit eten te gaan.

Dag 6 . Van de vuurtoren tot Baelo Claudia.

We rijden naar Atlanterra, een prachtige heuvel met kapitale villa’s, waarlangs in mei/juni stromen tonijnvissen richting Middellandse Zee zwemmen. Dat was 2000 jaar geleden ook al zo, toen Baelo Claudia gebouwd werd. Deze Romeinse stad leefde van de tonijn; de ‘fabriek’ is nog goed bewaard gebleven, evenals het forum, de oude straten, de romeinse baden en zelfs het theater. Heel compleet – en de romeinen zagen dezelfde bergen, heuvels en zee als wij tijdens onze wandeling. We lopen langs een geitenboerderij en een gierenbroedplaats (buitre leonado) via een stuk asfalt naar een geheim weggetje dat ons tot op de top van een wandelduin brengt. Alsof je in de woestijn bent beland. We lopen de duin naar beneden, het prachtige strand van Bolonia langs en wie wil kan de romeinse stad bezoeken. Daarna een picknick in Bolonia, een klein gehuchtje met uitzicht op zee. Misschien nog tijd voor een duik, voor we terugwandelen naar de vuurtoren en naar Zahora gebracht worden. Deze wandeling heeft de mogelijkheid van een verlenging van 1 1/2 uur, voor de onvermoeibaren onder ons!

Afstand 13 km / 18 km / Niveau 1-2 / 3 ¾ -5 ¼ uur wandelen / 333 M Omhoog / 330M Omlaag / 138M Max Hoogte

Dag 7. Vejer de la Frontera, Santa Lucia, La Muela, Vejer de la Frontera

We rijden naar Vejer de La Frontera daar geven we een rondleiding door de slingerstraatjes, met mooie bloemen in de patios, de oude stadsmuur en beklimmen we een oude stadstoren. Daarna is er vrije tijd om zelf wat door dit historische dorpje te zwerven. Het begin van de route loopt naar beneden richting Santa Lucia, naar een romeins acuaduct met watervallen en een natuurlijke ‘yakuzi’ .We vervolgen onze weg, die verder heuvelopwaarts klimt tot aan La Muela waar we een hapje eten. Na onze maaltijd vervolgen wij onze weg terug naar Vejer de La Frontera door prachtige natuur en een uitzicht over de vallei en de oceaan.

Afstand 14,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174M Omhoog / 174M Omlaag / 220M Max hoogte

Dag 8: Transfer naar vliegveld. En afscheid!

Afhankelijk van de tijd van de terugvlucht is er ´s morgens nog tijd voor een strandwandeling, zwemmen of zelfs paardrijden. Mocht dat laatste u interesseren, laat het dan van te voren weten!


Deelnemers zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar.

Inclusief / Exclusief

Inclusief
-Transfers van en naar de luchthaven (Jerez-Sevilla-Malaga)
-Transfers excursies
-Bed & Breakfast
-7 x Diner
-4x Lunches / picknicks
-Gids
-Welkom en afscheidsdrankje

Exclusief:
-Verzekeringen.
– Drankjes bij de maaltijden.
– Bezoek bodega in Cadiz met proeverij € 15 optioneel.
– Boottocht dolfijnen/walvissen. spotten, ca. 2,5 uur € 30 optioneel.
– Eventuele entreebewijzen.
.

Prijs en beschikbaarheid


Vanaf €895,00 P.P
Bij gebruik tweepersoonskamer 

Minimaal 6 deelnemers maximum 16


Het kan voorkomen dat op de door u gereserveerde datum een hotel niet beschikbaar is die op onze site staat, wij zullen dan een vervangend hotel reserveren in dezelfde categorie.Wandelingen
Per wandeldag wordt ca. 12 – 18 km afgelegd, ca. 3,5 tot 5,5 uur. Het zijn rustige wandelingen, dag 3 en 6 zijn pittiger met meer hoogteverschil.

Accommodatie
In de maanden april t/m september wordt er verbleven in een sfeervol, familie gerund, hotel in het plaatsje Zahora met vrolijk gekleurde kamers en vele planten op de patio. Het verblijf is op basis van een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet. In de maanden oktober t/m maart wordt er verbleven in een sfeervol, familie gerund hotel in het plaatsje Vejer de la Frontera

Groepsgrootte
Wij bieden deze reis i.s.m. 2 andere organisaties aan, het maximale aantal deelnemers is 16 deelnemers.

Deze vakantie wordt in samenwerking gedaan met  Natuurlijkreizen  en  Earthtracks .

En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri