11 Daagse Fietsvakantie Spanje – Portugal


Een uitdagende fietsvakantie van Sevilla, Spanje naar Faro, Portugal. De reis heeft een mooie opbouw naar de pittige klimmen in de grensstreek en loopt naar de kust weer af. We maken kennis met twee buurlanden die onderling heel verschillend zijn qua karakter, landschap en cultuur, ook culinair.
We rijden van Andalusië door de Alentejo naar de Algarve, fietsen door grote steden en piepkleine gehuchtjes en volgen de loop van de Guadiana rivier tot hij uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Deze 11-daagse MTB- fietsreis ligt een tandje hoger dan onze Sevilla-Cádiz reis: het zijn tochten voor ervaren fietsers met een goede conditie. Het fietsen vormt het belangrijkste onderdeel van de dag, veel routes lopen door heuvel- en middenberglandschap en er wordt soms flink geklommen. Er zijn natuurlijk ook afdalingen! En u kunt deze reis ook op een MTB E-bike doen.
Vanzelfsprekend is er tijd voor culturele bezoekjes en lekker relaxen bij een zwembad.
Ga het avontuur aan!


Programma

Dag 1.

U wordt opgehaald en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Als de hele groep bij elkaar is, drinken we samen een drankje, geven een idee van de reis en is er tijd voor vragen. Afhankelijk van de vluchttijden kunnen we samen dineren in één van de goede restaurants vlakbij ons hotel. Zo leren we elkaar alvast wat kennen.

Overnachting in Sevilla hotel el Ilunion Alcora  of een gelijkwaardig hotel.

Dag 2. rondleiding Sevilla

Na de fietsen te hebben afgesteld op persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) maken we een tour door de stad. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. We fietsen vandaag rond de 30 km in de stad en komen langs de belangrijkste monumenten.
’s Avonds gaan we lekker tapas eten.

Overnachting in Sevilla hotel  Ilunion Alcora   of een gelijkwaardig hotel.

Dag 3. Van Sevilla naar Niebla

Deze tocht gaat deels over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims, die elk jaar met pinksteren naar het dorpje El Rocio komen om de maagd Rocio te eren. Ze komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de flamencokleding is het een kleurig geheel. Deels rijden we over hun grind- en zandpaden; goed te doen met de fietsen die wij tot onze beschikking hebben. Einddoel van vandaag is Niebla, daterend uit de tijd van de moslimoverheersing. De indrukwekkende stadsmuren met hun 50 wachttorens zijn goed bewaard gebleven.

Overnachting in Niebla.  68 km / +435 m -425 m  .

Dag 4. Van Niebla naar Lepe

We verlaten het stadje Niebla langs het kasteel van Guzmán, geheel ingebouwd in de stadsmuren. We fietsen deels over de Via Verde del Litoral: een oude spoorweg waarvan de rails zijn weggehaald, zodat een glooiend fietspad ontstaan is. Deze oude spoorlijn was ontworpen om vis van Lepe naar Madrid te vervoeren, en de mineralen van El Andévalo naar de kust. We fietsen door geurende pijnboombossen en kunnen onderweg onze bidons vullen bij een romeinse waterplaats uit de 2e eeuw na Christus.

Overnachting in Lepe. 63 km  /  +260m – 275 m 

Dag 5. Van Lepe naar Granado 

Vandaag fietsen we door het natuurgebied van El Malatao. Deels over aarden paden tussen de steeneiken en pijnbomen, hier en daar groepjes schapen of geiten, ruïnes van boerenhuizen en de zoetige geur van de cistusroos.
Als we al over asfalt rijden, zijn het wegen die nauwelijks tot niet meer door auto’s gebruikt worden.
Daarna komen we in het sinaasappeldomein van Don Simon. Ecologisch gezien streeft dit bedrijf ernaar het ‘groenste’ sinaasappelsap te leveren en is goed voor 40% van de nationale sapproductie. Via het dorpje Villanueva de los Castillejos bereiken we in een lange afdaling ons einddoel: El Granado. 

Overnachting in El Granado. 45 km  /  +353 m -238 m

Dag 6 . Van Granado naar Mértola van Spanje naar Portugal 

Pittige en prachtige route, deels langs de Guadiana rivier, over stille asfaltwegen en natuurpaden, langs gehuchten als Picoitos en Fernandez. Flinke stijgingen afgewisseld met fikse afdalingen, waarbij we de grens van Spanje en Portugal passeren. Aan het einde van de dag steken we de Guadianarivier over en zijn in Mértola, een prachtig, van oorsprong Moors plaatsje middenin het natuurpark ‘de Vallei van Guadiana’, waar we doorheen gefietst zijn.

Overnachting in Mértola 35 km  /  +531 m -643 m

Dag 7. Dag rust in Mértola

Behalve lekker relaxen aan het zwembad, is er genoeg te zien in dit Moorse stadje dat op een heuvel is gebouwd. Denk aan het middeleeuwse kasteel met prachtige vergezichten naar alle kanten. Aan de voet van het kasteel ligt de enig bewaard gebleven moskee in Portugal, uit de 11e eeuw. Naast het kasteel zijn de opgravingen van een islamitische nederzetting te zien.
Mértola is een charmant plaatsje, met bijzondere straatjes om te ontdekken en een eerste glas port of vinho verde te drinken met de lokale bevolking. Ook zijn er bij de rivier kayaks te huur om de Guadiana mee af te varen.

Overnachting in Mértola

Dag 8: Van Mértola naar Alcoutim; van Alentejo naar Algarve

Na een dag rust wordt dit de dag van weinig kilometers en veel zweetdruppels. We zijn al lekker ingereden, dus we gaan ervoor! Vanuit Mértola zoeken we zo snel mogelijk de Guadianarivier weer op en rijden over een deel van de Santiago-pelgrimsroute; stenige, aarden paden. We stijgen tot we in half-verlaten gehuchten aankomen, verspreid in wild heuvellandschap met mooie vergezichten. Soms is het nodig kleine waterstromen in de dalen over te steken. Veelal zijn we alleen in dit ongerepte landschap, tot we weer terug zijn in de bewoonde wereld. Dan rijden we een stuk over asfalt, tot we de natuurpaden weer op kunnen. Dit alles eindigt in een lange afdaling naar ons einddoel: Alcoutim, in de Algarve.

Overnachting in Alcoutim 45 km +629 m -683 m  

Dag 9: Alcoutim Vila Real de San Antonio

 Vandaag blijven we zo lang mogelijk langs de Guadiana fietsen. Lekker relaxed trappen met mooi uitzicht op Spanje aan de overkant van de rivier.
Nadat we rio Odeleite oversteken krijgen we twee pittige klimmen, maar we hebben al heel wat kilometers in de benen dus dat gaat lukken. Na elke stijging volgt natuurlijk een afdaling en zo zoeven we na Castro Marim met zijn kasteel en zoutgebieden, richting de kust. Hier mondt de Guadiana, die we zo lang gevolgd hebben, uit in de Atlantische Oceaan.

Overnachting in Vila Real de san Antonio   64 km  / +462 m -427 m 

Dag 10: Vila Real de San Antonio naar Faro

 Langs deze geliefde kust zoeken we zoveel mogelijk de kleinere wegen. Onvermijdelijk komen we langs populaire badplaatsen als Monte Gordo en Altura, maar er zitten zeker ook mooie landweggetjes tussen. We maken een stop in het piepkleine Cacela Velha, waar een rondje rond de kerk niet mag ontbreken. En dan duiken we de landerijen weer in, waar fruit-en groenteteelt zich afwisselen met golfvelden.
We rijden langs het kustgebied, waar zout gewonnen wordt. De hoge witte bergen liggen vlak naast onze fietsroute.
En zo wisselen steden en natuur zich af, tot we ons einddoel van deze fietsreis bereiken: Faro.
Bem-vindo!

Overnachting in Faro  73 km /  +291 m – 281 m 

Dag 10: Afscheid …en terugvlucht naar huis.

Of wilt u uw verblijf verlengen? Dan regelen wij dat graag voor u!


Inclusief / Exclusief

Inclusief
-10 Overnachtingen in hotels
-Ontbijt
-Transfer bagage van hotel naar hotel
-Bus die meerijdt voor technische ondersteuning
-Gids
-Fiets plus helm en tassen
-Transfers van en naar de luchthaven(Seville-Faro)
-Welkomst- en afscheidsdrankje

Exclusief
-Diner
-Verzekeringen.
-lunches / picknicks 

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf €1095,00 bij gebruik tweepersoonskamer
Eenpersoons kamer € 200,00 extra
Gebruik E-bike € 175,00 extra


Het kan voorkomen dat op de door u gereserveerde datum een hotel niet beschikbaar is die op onze site staan, wij zullen dan een vervangend hotel reserveren in dezelfde categorie.Route
Je fietst bij deze reis gedeeltelijk over rustige wegen, paar kilometers Via Verde en uitdagende routes in het binnenland. De routes in Spanje en Portugal lopen door heuvel- en middenberg landschap en er wordt soms flink geklommen. Er zijn natuurlijk ook afdalingen. In Spanje en Portugal is het dragen van een helm verplicht tijdens het fietsen. Per fietsdag wordt tussen 30 en 73 km afgelegd.Accommodaties
Tijdens deze reis verblijf je in kleinschalige hotels, appartementen, casa rural die zorgvuldig door ons zijn uitgekozen. Het ontbijt is inbegrepen. Bij het dagprogramma staan de hotels vermeld waar je verblijft tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor je gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Maaltijden
Maaltijden zijn niet opgenomen in de reiskosten. Verwacht ongeveer € 8,- voor de lunch en € 20,- voor het diner in Spanje, en € 15,- voor Portugal, per dag. De lunch wordt onderweg gekocht en we stoppen op aangename locaties om te eten. Elke avond kiest de gids een leuk restaurant voor de groep. Je hebt ook de optie om zelfstandig buiten de groep te dineren tijdens de reis.Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kun je direct bij boeken opgeven. We helpen je graag, je kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 0034-622919957 of een mail sturen naar peter@pedrotours.com


En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri