15 Daagse fiets- en wandelvakantie Sevilla Cadiz
Costa de La Luz 

Deze 15-daagse reis is zeer gevarieerd en u ontdekt een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na – of zelfs tijdens de fiets- en wandeltochten.
begint deze vakantie in de hoofdstad van Andalusië, Sevilla en fietst door verschillende landschappen naar de oudste stad van Europa, Cádiz. Door het natuurpark Coto Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este, door de heuvels rondom Arcos de la Frontera bereikt u de eindeloze kuststreek met de mooie stranden van Chipiona en Rota. 

Na de fietsweek worden de fietsen ingeruild voor de wandelschoenen.
De eerste drie nachten verblijft u in Vejer de La Frontera, het (naar onze mening!) mooiste witte dorp van Andalusië, hooggelegen in het glooiende landschap. Overnachting 4 en 5 verblijft u in het badplaatsje Zahora en 6 en 7 in het vissers- en surfdorp Tarifa, beiden gelegen aan de Atlantische oceaan. Ook bezoekt u optioneel het levendige, veelzijdige Conil de La Frontera.

De samenstellers van deze fiets- en wandelreis wonen al jaren in dit deel van Andalusië, doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen. We staan voor u klaar mocht dat nodig zijn. Wij verzorgen het vervoer van en naar het vliegveld en brengen uw bagage van hotel naar hotel.
Dat maakt uw vakantie eenvoudigweg ongecompliceerder.
Deze reis is niet alleen genieten van lekker fietsen en wandelen door afwisselende natuur, het is ook een culinaire belevenis waar u de specialiteiten van de streek kunt proeven.

   Bienvenid@s, we kijken uit naar uw komst!


Fiets programma

Bienvenidos, welkom!

U wordt van het vliegveld opgehaald door Pedrotours en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Daar bespreken we onder het genot van een welkomstdrankje alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde week.
We stellen de fietsen af op uw persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc) en geven u insider-tips voor uw eerste avond in deze prachtige, elegante stad en dan kan uw Andalusische avontuur beginnen!

  Overnachting in Sevilla hotel  Ilunion Alcora

Dag 2. Elegante romantiek in Sevilla

Vandaag kunt u op de fiets Sevilla ontdekken. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007.De route van vandaag is rond de 30 km en gaat langs de belangrijkste straten, pleinen en monumenten.
De winkelstraten munten uit in elegantie, let u ook op de prachtige flamencojurken in de etalages.
s Avonds kunt u lekker tapas eten en –voor wie wil- de gepassioneerde flamencodans van nabij beleven.

Overnachting in Sevilla hotel   Ilunion Alcora

Dag 3. Op pelgrimstocht naar el Rocio

Vanaf het hotel fietst u naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims die elk jaar met Pinksteren naar dit dorp komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel. De tocht ernaartoe wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf.
Ook al fietst u buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt. Het merendeel zijn grind- en zandpaden, goed te rijden met de fietsen die u tot uw beschikking heeft. De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’met zandwegen en witte huisjes dat u deelt met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.
Deze tocht is 62 km, 3 ¾ uur fietsen.

Overnachting in El Rocio  Hotel La Fonda

Dag 4. El Rocio – Los Palacios y Villafranca

Vandaag fietst u van El Rocio via Coria del Rio naar naar Los Palacios y Villafranca.
Coria del rio is een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Tornero dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt.
We nemen onderweg in Coria del Rio de pont over de Guadalquivir.
Deze tocht is 75 km, 5 uur fietsen.

Overnachting in Los Palacios y Villafranca  Hotel Manolo Mayo

Dag 5. Los Palacios y Villafranca – Arcos de La Frontera

Vandaag fietst van Los Palacios y Villafranca naar Arcos de la Frontera. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. Een bezoekje aan het stadje las Cabezas de san Juan voor een kopje koffie en dan verder fietsen door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Arcos de la Frontera aangekomen kunt u volop genieten en ontspannen in een prachtige hotel. 
Deze tocht is 57 km, 4 uur fietsen.

Overnachting in Arcos de la Frontera  Posada de las Cuevas

Dag 6 . Van een moors dorp naar de sherrystad

Vandaag bezoekt u eerst Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op een rots. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar u gefietst heeft en nog gaat fietsen. Na bezoek aan het stadje fietst u naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn flamenco, bodegas en paarden. Hier wordt de wereldberoemde sherry geproduceerd. Jerez heeft een levendig uitgaanscentrum en heerlijke tapas, waar u zeker van gaat genieten. Probeert u eens een amontillado of een oloroso in deze sherrystad!
Deze tocht is 41,5 km, 2½ uur fietsen.

Overnachting in Jerez de la Frontera  Hotel Sherry Park

Dag 7. Langs de kust naar Cádiz

De laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselend landschap en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: u fietst vandaag naar zee. Van Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. U kunt hier een korte pauze houden om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien.Vervolgens rijdt u parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer ontspannend. In Rota, het derde kustplaatsje, is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens u de ferry neemt naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz.
Aangekomen in Cádiz fietst u naar het hotel en krijgt u zo al een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad. De fietsen worden opgehaald en u kunt een mooie stadswandeling maken aan de hand van onze tips.
Deze tocht is 62 km, 3 ¾ uur fietsen.

Overnachting Cadiz  Plaza de la Luz

Dag 8: Transfer naar Vejer de La Frontera

Wij halen u op in Cádiz en brengen u naar Vejer de La Frontera. U wordt weer voorzien van alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde wandelweek. Ook geven wij insider-tips voor uw eerste avond in dit prachtige dorpje. U kunt deze dag al beginnen met een stadswandeling om Vejer de la Frontera te leren kennen. U loopt door de vele slingerstraatjes met mooie bloemen in de patios, langs kleurige pleintjes met keramiekfonteinen en u kunt een oude stadstoren beklimmen om van het prachtig uitzicht te genieten.

Overnachting   hotel La Janda  

Wandel programma


Dag 9. Vejer naar Palomar de La Breña

Vandaag maakt u de wandeling van Vejer naar Palomar de La Breña: ooit de grootste duiventil van Europa, gelegen in Natuurpark la Breña. U loopt door het glooiende akkerland en heerlijk geurende pijnboombossen. Bij de de duiventil aangekomen kunt u iets drinken in de bijgelegen haciënda of uw eigen picknick nuttigen in de schaduw van een groepje palmbomen. De voormalige duiventil is te bezoeken.
In een lus wandelt u terug naar het centrum van Vejer boven op de heuvel, onderwijl het Andalusische landschap genietend.

Afstand 16,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174M Omhoog / 174M Omlaag / 220M Max hoogte

Overnachting   hotel La Janda  

Dag 10. Vejer de la Frontera, Santa Lucia, La Muela, Vejer de la Frontera.

U begint weer vanuit Vejer, uw standplaats. Vandaag loopt u naar beneden richting Santa Lucia, een lieflijk plaatsje met een romeins acuaduct met watervallen en een natuurlijke ‘yakuzi’ .Heerlijk om even een stop te maken en simpelweg te beseffen waar u bent. Vanaf het acuaduct heeft u uitzicht tot aan Vejer, dat op de tegenoverliggende heuvel te zien is. U vervolgt de weg die verder heuvelopwaarts klimt, tot aan La Muela waar u een hapje kunt eten. Na de maaltijd vervolgt u uw weg terug naar Vejer de La Frontera door deze prachtige natuur met uitzicht over de vallei en de oceaan.

Afstand 16 km / niveau 1-2 / 507 m hoog / 507 m omlaag / 367M max hoogte

Overnachting   hotel La Janda  

Dag 11. Zahora – Kaap van Trafalgar – Barbate

Deze ochtend brengen wij u naar het kustplaatsje Zahora, waar uw nieuwe onderkomen zich bevindt. Na uw koffers te hebben afgegeven kunt u aan de wandeling van vandaag beginnen. U loopt in 20 minuten naar de kust en wandelt over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond waarbij Nelson het leven liet en Engeland heerser over de zeeën werd. U wandelt verder langs de kust naar los Caños de Meca, genoemd naar de zoetwaterbronnen die hier te vinden zijn. Dan komt u weer in het natuurpark La Breña, dit keer langs de steile kliffen van Barbate, voortdurend genietend van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Bij helder weer ziet u duidelijk de contouren van Afrika. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, heeft u een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, voor u terugloopt naar Zahora en onderweg nog een lekkere duik kunt nemen. 

Afstand 16.5 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 281M Omhoog / 281M Omlaag / Max hoogte 104 meter.

Overnachting   hotel Alhambra

Dag 12. Conil De La Frontera.

Vandaag een rustdag aan het strand of zwembad (open van april tot oktober), of een bezoek aan Conil, een mooi wit stadje direkt aan zee. Conil ligt op een half uur rijden vanaf uw hotel in Zahora. Hier kunt u een lunch nuttigen en zwemmen. 

Overnachting   hotel Alhambra

Dag 13 . Tarifa-Torre de Guadalmesí.

Vandaag brengen wij u naar Tarifa, waar u de komende twee nachten zult verblijven. Aangekomen in dit witte vissersdorp kunt u direct vanuit uw nieuwe onderkomen beginnen met de wandeling van vandaag. Het is een mooie lineaire route tussen Tarifa en de Guadalmesí-toren, langs de Colada de la Costa. Het is geen strandwandeling, u loopt wat hoger, maar kunt af en toe afdalen naar de kust voor een duik. U bevindt zich in het natuurpark van de Straat van Gibraltar, gelegen tussen de twee continenten Europa en Afrika en tussen twee zeeën; de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Marokko is hier slechts 14 km verwijderd van de Spaanse kust; u kunt de huisjes van Ceuta zien. Wijzelf draaien bij de Guadalmesi toren om, maar u kunt deze wandeling zo lang/kort maken als u zelf wilt.
TIP! Combineer deze wandeling met een 2-urige boottocht met Firmm vanuit de haven van Tarifa, om dolfijnen en walvissen te spotten in de Straat van Gibraltar. 99% waarnemingskans, en dé mogelijkheid twee continenten tegelijkertijd te zien! Let wel op openingstijden: 
firmm  .

Afstand 17 km / niveau 1-2 / 5 uur wandelen.

Overnachting  Dar Cilla  

Dag 14. Tarifa – Windmolens – Rio Vega

Vandaag staat een wandeling langs de Rio de la Vega op het programma. U loopt 2 km naar het beginpunt van de route door de winkelstraat van Tarifa. U volgt lange tijd de rivier de la Vega; afhankelijk van het jaargetijde stroomt hier meer of minder water. Deze streek is vanwege de wind geliefd bij surfers, en dus ook uitermate geschikt voor alternatieve energie: de windmolen. De omgeving van Tarifa heeft een van de grootste eolische parken van Europa, waarvan we hier een stukje zien. Ook lopen hier de ‘retintos’ rond: roodbruine koeien die lekker vrij kunnen leven tot ze uiteindelijk op een bordje belanden tijdens de ‘feria del retinto’, een groot culinair feest waar alle omliggende dorpen aan meedoen en wedijveren om de origineelste tapas. Het is een uitdagende wandeling, waarbij niet alle paden veel betreden worden.

Afstand 16 km / niveau 1-2 / 4 ½ uur wandelen.

Overnachting  Dar Cilla  

Dag 15: Afscheid van Andalusië… Wij organiseren uw terugreis naar het vliegveld. Of boek nog wat dagen bij! Zonder probleem verlengen wij uw reis.


Inclusief / Exclusief

Inclusief
Retour vlucht Malaga of Sevilla
Vervoer naar hotels
Fiets, tassen, helm
Koffer vervoer 
14 overnachtingen met ontbijt
Welkom en afscheids drankje
Kaarten en GPS coordinaten

Exclusief
Verzekeringen.
Avondeten
lunches / picknicks
E-Bike

Prijs en beschikbaarheid


Vanaf €2095,00 P.P bij tweepersoons kamer
€250,00 extra P.P bij èènpersoons kamer

2024 Iedere dag vanaf 14 februari tot 14 juni
2024 Iedere dag vanaf 1 september tot 30 november

Het komt een enkele keer voor dat een van onze hotels op de geplande datum niet beschikbaar is. Dan reserveren wij een vervangend hotel in dezelfde categorie.

Good time with your friends!

En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri