9 Daagse Cultuur en Natuur Vakantie 

Met deze cultuur- en natuurreis gaat u in een huurauto door het Andalusische landschap naar steden als Sevilla, Jerez en Cadiz. Ook verblijft u in de witte dorpjes Vejer de La Frontera en Tarifa. U ziet stieren en dolfijnen op een paar meter afstand, kunt gaan paardrijden langs het strand en steekt zelfs een dagje over naar Marokko om ook die cultuur op te snuiven.

Bijzondere hotels vervolmaken deze reis.

Vamonos!

 

Programma


Dag 1.Aankomst Sevilla!

U wordt opgehaald door een taxi met naambord Pedrotours op Sevilla Airport en naar Hotel Ilunion gebracht, alwaar Peter of Ine u opwacht voor een welkomstdrankje.

U krijgt van ons de toegangsbewijzen voor- en informatie over de activiteiten die in ons reisschema zijn uitgekozen, alsmede tips voor vervoer, restaurants en extra uitstapjes. Ook krijgt u een kaart van Sevilla mee, waarop de belangrijkste punten staan aangegeven.

Dag 2. Fietsen en Flamenco.

Deze dag begint met een fietstocht door Sevilla de toer start op Plaza Santa Cruz. Onder begeleiding van een Nederlandse gids fietsen jullie langs alle belangrijke monumenten en krijgen zo een goede algemene indruk van de stad. Daarna tijd om de stad verder op eigen houtje te bezoeken. Later in de middag kunt u de huurauto ophalen bij het trein station Sant Justa.

Dag 3. Van Sevilla via Arcos en Cádiz

Afscheid van Sevilla… en tijd voor nieuwe avonturen! Met de auto bent u vanaf Sevilla in een uur in Arcos de la Frontera. Een bezoek is zeker de moeite waard, als eerste kennismaking met een klassiek Andalusisch dorpje. Smalle steegjes met witte huizen leiden jullie naar diverse ‘Miradores’ (uitkijkpunten) waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het Andalusische landschap.

Daarna rijden jullie in een klein uur naar Cádiz. Na het middageten een stadswandeling met Nederlandse gids door de oudste stad van europa.

Dag 4. Cádiz en Jerez de La Frontera.

Vandaag een bezoek aan de sherry stad Jerez de La Frontera niet alleen bekent van zijn sherry maar ook de ” De Royal Andalusian School of Equestrian Art” waar u bezoek kunt brengen en een bezoek aan de bekende sherry bodega Tio Pepe raden wij ook aan. In de avond rijdt u weer terug naar C ádiz

Dag 5. Stieren Paarden en Vejer de La Frontera

Andalusië zou Andalusië niet zijn zonder flamenco, stieren en paarden, en paarden en stieren gaat u vandaag zien, in hun natuurlijke omgeving, op finca Torrestrella van de familie Domecq. Het is vanaf Cádiz een uur rijden, jullie rijden langs jullie einddoel van vandaag: Vejer de la Frontera. U gaat geen stierengevecht zien, maar wel deze machtige dieren die vier tot zes jaar in alle vrijheid leven op grote landgoederen. Daarna in een half uur rijden naar Vejer de la Frontera, waar in het hart van het stadje jullie hotel la Casa del Califa staat. Dat is aan plaza España.

Vejer het mooie witte dorp met slingerende straatjes, patio’s, uitzichten over het landschap, mooie pleinen met tegels uit Sevilla, kleurige bloempotten in veel straatjes. Lekker rondzwerven en ’s avonds eten in het restaurant van la Casa del Califa heerlijk Marokkaans eten als voorproefje voor u bezoek aan Marokko!

Dag 6. De kust te voet, auto en te paard

Vandaag kunt u de kust verkennen met een niet te lange strandwandeling van de vuurtoren van Trafalgar tot aan het dorp Los Caños de Meca. En een frisse duik in de Atlantische Oceaan natuurlijk! Vanaf los Caños de Meca naar Barbate rijden. Het stadje zelf wint geen schoonheidsprijs, maar er is een aardige boulevard aan zee. Je kunt ook langs de prachtige wilde kust (zonder bebouwing) doorrijden naar Zahara de los Atunes, een dorpje wat altijd van de tonijnvangst leefde en sinds een jaar of tien geliefd is bij televisie-en filmartiesten. En dan gaan jullie de kust nog te paard ontdekken met een gids van Cortijo Mangueta. Het is een tocht van 2 en een half uur, en geschikt voor elk niveau. Ook wordt er eerst een half uur geoefend, dus dat moet lukken! En dan ‘s avonds terug naar jullie hotel in Vejer.

Dag 7. Tarifa, Afrika en dolfijnen

Vandaag gaat de rit naar Tarifa, het surfersparadijs vanwaar Afrika slechts op 14 km afstand ligt. De hele Marokkaanse kust is dan ook te zien vanaf het terras van Guesthouse Dar Cilla, waar u twee nachten verblijft. Van Vejer naar Tarifa is een uur rijden Jullie kunnen vanaf nu vast Tarifa een beetje verkennen. Vandaag staat het dolfijnen en walvissen spotten op het programma. (April t/m Oktober) Vanaf eind oktober is Tarifa uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken aan de kust of het natuurpark Estrecho

Dag 8: Marokko

Vandaag naar Marokko! Met de ferry in 45 minuten naar de overkant, Tanger. Daar wacht de gids op jullie, die jullie de belangrijkste plekken toont in deze volkomen andere cultuur. Ook wijst hij jullie een heerlijk Marrokaans restaurant waar jullie kunnen lunchen. Na een uitgebreid bezoek aan Tanger neemt u eind van de middag de ferry weer terug naar Tarifa.

Dag 9: Afscheid van Andalusie.

Met de auto van Tarifa naar Malaga waar u de terug vliegt naar Nederland, heeft u een late vlucht is het aan te raden om Malaga te bezoeken voor u terug vliegt.

Mocht u de vakantie willen verlengen wij helpen u daar graag bij.


Inclusief / Exclusief

 Inclusief

8 Overnachtingen
Autohuur
Vliegtickets Heen Sevilla- Terug Malaga
4x Ontbijt (2x Sevilla-2x Vejer)
Gids (Sevilla-Cadiz –Tanger)
Fietshuur Sevilla
Flamenco show Sevilla
Entree Campo Abierto (stieren)
Overtocht Marokko

Exclusief

-Reisverzekering
-4 x ontbijt (2x Cádiz, 2x Tarifa)
-lunch (ook in Marokko) en avondeten
-Bezoek aan Kathedraal en Giralda in Sevilla (fakultatief)

– Shuttlebus en metro Sevilla
-Walvis en Dolfijnen spotten


Prijs en beschikbaarheid

Twee persoons kamer Vanaf € 1440,00 P.P

Een persoons kamer € 250,00 extra per week

Data 2023

September 2023 Beschikbaar
Oktober 2023 Beschikbaar
November 2023 Beschikbaar
December 2023 Beschikbaar

Data 2024

Februari 2024 Beschikbaar
Maart 2024 Beschikbaar
April 2024 Beschikbaar
Mei 2024 Beschikbaar
Juni 2024 Beschikbaar

September 2024 Beschikbaar
Oktober 2024 Beschikbaar
November 2024 Beschikbaar
December 2024 Beschikbaar

Good time with your friends!

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri