Wandelvakantie Costa De La Luz
Individueel

Costa de la Luz, de ‘kust van het licht’, loopt van Tarifa tot aan de grens met Portugal.Tijdens deze gevarieerde wandelvakantie ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na – of zelfs tijdens de wandelingen. De eerste drie nachten verblijft u in Vejer de La Frontera, het (naar onze mening!) mooiste witte dorp van Andalusië, hooggelegen in het glooiende landschap. Overnachting 4 en 5 verblijft u in het badplaatsje Zahora en 6 en 7 in het vissers- en surfersdorp Tarifa, beiden gelegen aan de Atlantische oceaan. Ook bezoekt u het levendige, veelzijdige Cádiz. Deze oudste stad van West-Europa ligt op een schiereiland, omgeven door zee. .Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor.
De samenstellers van deze wandelreis wonen al jaren in dit deel van Andalusië, doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen en staan voor u klaar mocht dat nodig zijn. Wij verzorgen het vervoer van en naar het vliegveld en van hotel naar hotel dat maakt uw vakantie eenvoudigweg ongecompliceerder. Bienvenid@s, we kijken uit naar uw komst!

Accommodatie:  hotel La Janda in het plaatsje Vejer de la Frontera. Vanuit dit prachtig gerenoveerde familiehotel loopt u onmiddellijk het oude stadje in.  hotel Alhambra in het plaatsje Zahora met vrolijk gekleurde kamers en vele planten op de binnenplaats.Apart hotel  Dar Cilla in het plaatsje Tarifa een prachtig appartement dichtbij het centrum.

Programma

Dag 1.

Wij halen u op van het vliegveld en brengen u naar Vejer de La Frontera waar een welkomstdrankje op u wacht en geven u alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde week. Ook geven wij insider-tips voor uw eerste avond in dit prachtige dorpje. En dan kan uw Andalusische avontuur beginnen!

Dag 2. De omgeving verkennen

U begint met een stadswandeling om Vejer de la Frontera te leren kennen. U loopt door de vele slingerstraatjes met mooie bloemen in de patios, langs kleurige pleintjes met keramiekfonteinen en u beklimt een oude stadstoren om van het prachtig uitzicht te genieten.Na deze kennismaking begint de wandeling van Vejer naar Palomar de La Breña: de grootste duiventil van Europa, gelegen in Natuurpark la Breña.U loopt door het glooiende akkerland en heerlijk geurende pijnboombossen en bij de Palomar aangekomen kunt u iets drinken in de bijgelegen haciënda of uw eigen picknick nuttigen in de schaduw van een groepje palmbomen. In een lus wandelt u terug naar het centrum van Vejer boven op de heuvel, onderwijl het Andalusische landschap genietend.

Afstand 16,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174M Omhoog / 174M Omlaag / 220M Max hoogte

Dag 3. Vejer de la Frontera, Santa Lucia, La Muela, Vejer de la Frontera.

U begint weer vanuit Vejer, uw standplaats. Vandaag loopt u naar beneden richting Santa Lucia, een lieflijk plaatsje met een romeins acuaduct met watervallen en een natuurlijke ‘yakuzi’ .Heerlijk om even een stop te maken en simpelweg te beseffen waar u bent. Vanaf het acuaduct heeft u uitzicht tot aan Vejer, dat op de tegenoverliggende heuvel te zien is. U vervolgt de weg die verder heuvelopwaarts klimt, tot aan La Muela waar u een hapje kunt eten. Na de maaltijd vervolgt u uw weg terug naar Vejer de La Frontera door deze prachtige natuur met uitzicht over de vallei en de oceaan.

Afstand 16 km / niveau 1-2 / 507 m hoog / 507 m omlaag / 367M max hoogte

Dag 4. Zahora – Kaap van Trafalgar – Barbate

Deze ochtend brengen wij u naar het kustplaatsje Zahora, waar uw nieuwe onderkomen zich bevindt. Na uw koffers te hebben afgegeven kunt u aan de wandeling van vandaag beginnen. U loopt in 20 minuten naar de kust en wandelt over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond waarbij Nelson het leven liet en Engeland heerser over de zeeën werd. U wandelt verder langs de kust naar los Caños de Meca, genoemd naar de zoetwaterbronnen die hier te vinden zijn. Dan komt u weer in het natuurpark La Breña, dit keer langs de steile kliffen van Barbate, voortdurend genietend van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Bij helder weer ziet u prachtig de contouren van Afrika. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, heeft u nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen. Op de terugweg gaat u wat verder landinwaarts, door de schaduwrijke pijnboombossen.

Afstand 16.5 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 281M Omhoog / 281M Omlaag / Max hoogte 104 meter.

Dag 5. Cádiz: de stad die glimlacht

Vandaag een rustdag aan het strand of zwembad (zwembad april tot oktober)of een bezoek aan Cádiz, ruim een uur rijden van uw hotel in Zahora. Een wandeling door deze oudste stad van Europa, gelegen op een schiereiland en daterend van 1100 v.Chr., mag niet ontbreken aan uw reis. Cádiz is inmiddels één groot monument uit de 18e/19e eeuw met een homogene, koloniale architectuur, maar onder de huidige stad liggen nog de Fenicische en Romeinse stadsdelen. Het is een stad die je omarmt; kleurrijk, vrolijk, ontspannend en omgeven door de zee. Uw tocht voert langs de mooiste plekjes: Plaza san Juan de Dios, de kathedraal, de bloemenmarkt. Zeer geliefd bij de Gaditanos: tapas eten in de oude overdekte markt, gecombineerd met een goed glas lokale wijn. Vergeet bij uw bezoek het schilderachtige strand La Caleta niet, met de vuurtoren en de handbeschilderde vissersboten. Kosten tour naar en door Cadiz 40€ p.p

Dag 6 . Tarifa-Torre de Guadalmesí.

Vandaag brengen wij u naar Tarifa, waar u de komende twee nachten zult verblijven. Aangekomen in dit witte vissersdorp kunt u direct vanuit uw nieuwe onderkomen beginnen met de wandeling van vandaag.Het is een mooie lineaire route tussen Tarifa en de Guadalmesí-toren, langs de Colada de la Costa. Het is geen strandwandeling, u loopt wat hoger, maar kunt af en toe afdalen naar de kust voor een duik. U bevindt zich in het natuurpark van de Straat van Gibraltar, gelegen tussen de twee continenten Europa en Afrika en tussen twee zeeën; de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Marokko is hier slechts 14 km verwijderd van de Spaanse kust; u kunt de huisjes van Ceuta zien. Wijzelf draaien bij de Guadalmesi toren om, maar u kunt deze wandeling zo lang/kort maken als u zelf wilt.

Afstand 17 km / niveau 1-2 / 5 uur wandelen.

Dag 7. Tarifa – Windmolens – Rio Vega

Vandaag staat een wandeling langs de Rio de la Vega op het programma. U loopt 2 km naar het beginpunt van de route door de winkelstraat van Tarifa. U volgt lange tijd de rivier de la Vega; afhankelijk van het jaargetijde stroomt hier meer of minder water. Deze streek is vanwege de wind geliefd bij surfers, en dus ook uitermate geschikt voor alternatieve energie: de windmolen. De omgeving van Tarifa heeft een van de grootste eolische parken van Europa, waarvan we hier een stukje zien. Ook lopen hier de ‘retintos’ rond: roodbruine koeien die lekker vrij kunnen leven tot ze uiteindelijk op een bordje belanden tijdens de ‘feria del retinto’,een groot culinair feest waar alle omliggende dorpen aan meedoen en wedijveren om de origineelste tapas. Neem genoeg water mee op deze rondwandeling, want er zijn stukken bij met weinig schaduw. TIP! Maak ’s morgens vroeg eerst een 2-urige boottocht met Firmm vanuit de haven van Tarifa, om dolfijnen en walvissen te spotten in de Straat van Gibraltar 99% waarnemingskans, en dé mogelijkheid twee continenten tegelijkertijd te zien!(let wel openingstijden https://www.firmm.org/nl/).

Afstand 16 km / niveau 1-2 / 4 ½ uur wandelen.

Dag 8:Terug reis naar vliegveld of boek nog wat dagen bij! Zonder probleem verlengen wij uw reis.


Inclusief / Exclusief

Inclusief

Vervoer naar hotels
7 overnachtingen
Ontbijt
Welkom en afscheids drankje
Kaarten en GPS coordinaten

Exclusief
Verzekeringen.
Avondeten
lunches / picknicks
Bezoek CadizPrijs en beschikbaarheid

Vanaf €995,00 bij twee persoons kamer
Eenpersoonskamer € 200,00 extra per week
Voor prijzen en data neem contact met ons op.


2024 Iedere dag vanaf 14 februari tot 14 juni
2024 Iedere dag vanaf 1 september tot 30 november

Het komt een enkele keer voor dat een van onze hotels op de geplande datum niet beschikbaar is. Dan reserveren wij een vervangend hotel in dezelfde categorie.

Good time with your friends!

En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri