slide 1 slide 2 slide 3
kkk
kkk

MTB VAKANTIE COSTA DE LA LUZ


Om je deze omgeving zo goed mogelijk te laten zien, hebben we deze MTB-week opgezet met vijf begeleide MTB-tochten en een stadstour.
De routes zijn interessant voor zowel ervaren als minder ervaren mountainbikers. Indien nodig kunnen we de week beginnen met een korte clinic. Het sportieve deel staat natuurlijk centraal, maar fietsen is ook een lust voor het oog en andere zintuigen. Zelfs in de herfst is het nog groen in dit deel van Spanje. De MTB-routes lopen door de natuurparken en langs de kuststrook tussen Zahora, El Palmar, Barbate en Conil de la Frontera, waar de olijfbomen groeien en de wijngaarden zich bevinden.

Dag 1.Bienvenidos, welkom!

Aankomstdag. Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie. Afhankelijk van de vlucht en waar u aankomt is er eventueel nog tijd voor een wandeling om de buurt te verkennen.

Dag 2. M.T.B. ZAHORA-BARBATE-ZAHORA


Een 40 kilometer lange tocht door het prachtige natuurpark La Breña. Het vertrekpunt is Zahora. De tour gaat naar San Ambrosio via een onverharde weg door het natuurpark La Breña. Zodra we aankomen in het natuurpark, volgen we zandwegen naar Barbate. Daar stoppen we om te genieten van een heerlijke cafelito. Vervolgens fietsen we naar San Ambrosio, het kleine dorpje in het midden van het natuurpark. Deze route voert ons over adembenemende kliffen met uitzicht over de oceaan.
Afstand 40 KM / Moeilijksheidgraad Matig / 3,5 Uur / 260Mtr Omhoog / 451mtr Omlaag / 136 Max Hoogt

Dag 3. M.T.B. Wijn Toer


Een tour die ons van Zahora naar Conil brengt, door de duinen begint en richting El Palmar loopt. El Palmar is een badplaats die vooral bezocht wordt door wind- en kitesurfers, van El Palmar rijden we naar Conil de la Frontera waar de wijngaard van Sancha Perez ligt. Dit landgoed bestaat uit allerlei plantages, niet alleen wijngaarden maar ook olijfbomen, fruitbomen, aromatische en inheemse planten. We stoppen hier voor een rondleiding en proeven een glas wijn. De rondleiding duurt een uur en dan fietsen we verder naar de kust van Conil om over de kliffen naar de jachthaven te rijden, waar we een heerlijke lunch zullen nuttigen. Na de lunch fietsen we terug over het strand (als weer en getij het toelaten) richting Zahora.
Afstand 40,07 Km / Makkelijk / 212 Omhoog / 212 Omlaag / 45 Max Hoogte

Dag 4. Cádiz


Cadiz en een bodega bezoek. In de bodega eten we wat tapa´s en proeven we sherry en wijn. De bodega geeft uitleg over hoe de verschillende wijnen en sherrys worden geproduceerd. We maken een wandeling door de stad Cadiz, daar laten we je de mooiste plekjes zien: Plaza san Juan de Dios, de kathedraal, Plaza de la Flores, de overdekte markt, calle Ancha (de grootste winkelstraat), Plaza San Antonio, Plaza Mina.

Dag 5. M.T.B. La Muela Vejer de la frontera


Een tour van 62 kilometer die begint op de top van de berg in een klein dorpje, La Muela. We beginnen de ochtend met een meet and greet en een kopje koffie. We hebben faciliteiten om ons om te kleden en ons voor de reis klaar te maken. (douche en toiletten). We gaan richting Conil bergafwaarts door bos en velden, we volgen de kustlijn richting El Palmar en Zahora, dan een klim richting Barbate.We volgen de kliffen van Barbate met mooie uitzichten over de Atlantische Oceaan. Aangekomen in Barbate nemen we een drankje en peddelen verder via het natuurpark Brena naar een klein dorpje, San Ambrosio. Dan terug naar de kust en de laatste kilometers klimmen we terug naar La Muela waar onze gastheer/vrouw een late lunch maakt in Andalusische stijl. Na deze pittige tocht even relaxen en genieten van het prachtige uitzicht op Vejer de la Frontera.
Afstand 62 Km / Matig / 665 Omhoog / 632 Omlaag / 206 Max Hoogte / 4,2 Uur.

Dag 6 . Kust Zahora


Een tour van 54 km die begint in Zahora. We volgen de kustlijn langs de kliffen helemaal naar Sanct Petri, waar we van een drankje en een tapa genieten. Daarna fietsen we door dennenbossen richting Conil de la Frontera.
Afstand 54 km / Makkelijk / 351 mtr Omhoog / 351 Mtr Omlaag / 129 Mtr Max Hoogte.

Dag 7. La Muela - Santa Lucia - Vejer de la Frontera


Een 48 km lange tocht met deels een uitdagende klim tot aan het witte stadje Vejer. vooral bij locals geliefde restaurant van Luis. Hier stoppen we voor een drankje Onderweg passeren we San Ambrosio, een klein boerengehuchtje met het . In Vejer hebben we een kleine rondleiding door dit prachtige witte stadje. De terugweg is een mooie rit bergafwaarts naar Zahora waar de lunch op ons wacht.
Afstand 48 Km / Moeilijk / 820M Omhoog / 792M Omlaag / 194 Max Hoogte

Dag 8 Gracias y adiós!

* Inclusief**
-Bed & Breakfast Hotel of Bungalow
-Diner.
-Gids
-Mountain bike plus Helm
-Transfers excursies / van en naar de luchthaven
(Jerez-Seville-Malaga)
-Welkomst- en afscheidsdrankje

* Exclusief: *
-Vliegtickets.
-Verzekeringen.
-lunches / picknicks .


Vanaf € 795,00

Eenpersoonskamer € 140,00 extra

Juni 2021 Beschikbaar
September 2021 Beschikbaar
Oktober 2021 Beschikbaar
November 2021 Beschikbaar
December 2021 Beschikbaar
Januari 2022 Beschikbaar
Februari 2022 Beschikbaar
Maart 2022 Beschikbaar
April 2022 Beschikbaar
Mei 2022 Beschikbaar
Juni 2022 Beschikbaar
Neem contact op voor data en prijzen

Onze partners

Ineke from Amsterdam It has become a super fun week. Well organized and beautiful location where we stayed all week. Peter is well aware of all the ins and outs of his environment and bee bad weather or other unforeseen things he knew a nice twist to give. Peter I'm looking forward to a next vacation with Pedro-Tours!

client image 9

Pedro Tours offers adventurous bike tours around , Cadiz and La Costa de la Luz. The Mountain Bike tour is a unique opportunity to bike 35 km through the magnificent Breña natural park, starting in Zahora and riding through natural trails all the way to a seaside town called Barbate.

client image 2

A great day in La Muela! Peter from Pedro Tours arranged everything fabulous.

client image 7
Copyright © 2019 pedrotours