slide 2 slide 3
kkk
kkk

INDIVIDUELE WANDELVAKANTIE COSTA DE LA LUZ


Costa de la Luz, de 'kust van het licht', loopt van Tarifa tot aan de grens met Portugal. Tijdens deze gevarieerde wandelvakantie ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na - of zelfs tijdens de wandelingen. Ook uw hotel ligt op slechts 8 km van strand en zee, in het (naar onze mening) mooiste witte dorpje van Andalusië: Vejer de la Frontera, gelegen op een berg. Een plaatje! Ook bezoekt u het levendige, veelzijdige Cádiz. Deze oudste stad van West-Europa ligt op een schiereiland in de oceaan. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor. De samenstellers van deze reis wonen al jaren in dit deel van Andalusië en doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen. Bienvenid@s!

Dag 1.

U haalt op het vliegveld uw door ons gereserveerde auto op, waarna u naar het hotel in Vejer de la Frontera afreist. Daar ontvangen wij u met een lekker welkomstdrankje en geven u alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde week. Ook geven wij insider-tips voor uw eerste avond in dit prachtige dorpje. En dan kan uw Andalusische avontuur beginnen!

Dag 2. De omgeving verkennen


Vejer de la Frontera – kleine stadswandeling – La Breña U begint de wandeling naar Palomar de La Breña waar ook de grootste duiventil van Europa is , nu in onbruik, maar tijdens ontdekkingsreizen werden de duiven meegenomen als vers voedsel op de schepen. Daar aangekomen kunt u een heerlijk kopje koffie drinken de bijgelegen haciënda van Palomar. Daarna gaat de route richting heuvels en uitlopers van Brêna het mooie natuurpark met zijn specifieke naaldbomen. We eindigen de wandeling met een klim naar het centrum van Vejer. TIP! Aan de voet van Vejer ligt Santa Lucia. Drinkt of eet u iets in Venta bar el Toro van Antonio, een olijke 80er. Een belevenis, het liefst op het terras boven het stromende water. En als u nog energie heeft, loop dan door naar het Romeinse aquaduct, met watervallen en een natuurlijke yakuzi.
Afstand 16,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174M Omhoog / 174M Omlaag / 220M Max hoogte

Dag 3. Van bergen tot aan strand.


U rijdt in een klein uur naar de enorme wandelduin van Punta Paloma. Daar begint de wandeling van vandaag: u loopt langs een ´vallei´, waar je je in een western waant, door de pijnboombossen naar boven. Het is even een klim, maar dan heb je ook wat! Tijdens het wandelen heeft u uitzicht op de bergkammen van de Sierra de la Plata en komt u op het hoogste punt van deze tocht, waar u een schitterend uitzicht heeft over de hele kustlijn van Tarifa tot Bolonia; een overzicht van wat u gaat lopen of al gelopen heeft. Als u terugloopt zijn er mooie doorkijkjes op de oceaan, die richting gaat u dan ook uit; u loopt door de bossen naar beneden tot aan de Atlantische oceaan. Rotsblokken in zee, mogelijkheid tot zwemmen en wandelen langs deze wilde kust met schitterende rotsformaties. Zo komt u langzamerhand terug bij de plek waar uw auto staat. TIP! Zet u even de auto aan de kant en beklim de wandelduin. Het uitzicht is onvergelijkelijk, zeker als de kitesurfers hun kunsten vertonen.
Afstand 16 km / niveau 1-2 / 507 m hoog / 507 m omlaag / 367M max hoogte

Dag 4. Kusten en kliffen


In de fotogenieke bar ‘Las Dunas’ begint deze kust- en boswandeling. U loopt over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond die Engeland heerser over de zeeën maakte. Langs de kust bereikt u het dorpje los Caños de Meca (zandstrand, zoetwaterbronnen, rotsen) en vervolgt de wandeling langs de steile kliffen van deze woeste kust. U geniet voortdurend van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, bij helder weer zelfs tot aan Afrika. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, krijgt u nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, alvorens u door natuurpark La Breña naar een volgende wachttoren loopt. Tussen de geurende pijnbomen, waarvan de heldergroene boomtoppen prachtig contrasteren met de azuurblauwe zee, loopt u terug naar het uitgangspunt. Een afsluitend drankje in ‘Las Dunas’ en óp naar een fijn restaurantje in Vejer! Afstand 19 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 166M Omhoog / 406M Omlaag / Max hoogte 166 meter

Dag 5. Cádiz: de stad die glimlacht


Vandaag een bezoek aan Cádiz, ruim een uur rijden van uw hotel in Vejer. Een wandeling door deze oudste stad van Europa, gelegen op een schiereiland en daterend van 1100 v.Chr., mag niet ontbreken aan uw reis. Cádiz is inmiddels één groot monument uit de 18e/19e eeuw met een homogene, koloniale architectuur, maar onder de huidige stad liggen nog de Fenicische en Romeinse stadsdelen. Het is een stad die je omarmt; kleurrijk, vrolijk, groen en omgeven door de zee. Uw tocht voert langs de mooiste plekjes: Plaza san Juan de Dios, de kathedraal, de bloemenmarkt. Zeer geliefd bij de Gaditanos: tapas eten in de oude overdekte markt, gecombineerd met een goed glas lokale wijn. Een aanrader is een bezoek aan Torre Tavira: de hoogste toren van Cádiz, met een 'camera oscura' die ons in levende beelden een unieke blik op de stad doet werpen. Een gids vertelt de vele wetenswaardigheden over Cádiz. Vergeet bij uw bezoek het schilderachtige strand La Caleta niet, met de vuurtoren en de handbeschilderde vissersboten! TIP! Cádiz ligt naast de enige streek ter wereld waar sherry wordt geproduceerd. Bezoekt u ‘Manzanilla’ in Calle Feduchy: een piepkleine familiebodega waar u verschillende sherrys kunt proeven, direct uit de eikenhouten vaten.

Dag 6 . Van de vuurtoren tot Baelo Claudia.


Vandaag rijdt u naar Atlanterra, direct gelegen aan de kust waar in mei/juni scholen blauwvintonijn richting Middellandse Zee zwemmen. Dat was 2000 jaar geleden al zo, toen Baelo Claudia gebouwd werd, een Romeinse stad die leefde van de tonijn. Op weg naar deze stad passeert u de vuurtoren van Atlanterra, een geitenboerderij en een gierenbroedplaats (buitre leonado). Een zandpad door de pijnboombossen voert u naar de top van een wandelduin. Even waant u zich in de woestijn... en een overweldigende blik op de kustlijn wacht u. U daalt deze reuzenduin naar het strand af en volgt de branding naar het dorpje Bolonia. Hier kunt u heerlijk lunchen met uitzicht op zee en Baelo Claudia bezoeken (gratis): de Romeinse tonijnopslag is nog goed bewaard gebleven, evenals de stadspoorten, het forum, de baden en zelfs het theater. Klein, maar heel compleet. Misschien nog lekker een duik voor u terugwandelt naar Atlanterra, waar uw auto staat. TIP! Wilt u, geheel in stijl van deze dag, nu ook eens tonijn proeven? Ga dan op de terugweg langs restaurant Campero in Barbate, specialist in deze vis.

Dag 7. Tarifa en de kurkeiken van Facinas


U rijdt ‘s morgens naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje. Marokko is hier slechts 14 km verwijderd van de Spaanse kust. Al dwalend door dit charmante vissersstadje vindt u dan ook vele leuke Marokkaanse boetieks en vanaf de Mirador del Estrecho heeft u een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar en de Afrikaanse kustlijn. De huisjes van Tanger zijn te tellen! Het strand bij Tarifa is een windsurfersparadijs, het is mooi de kunsten van de wind- en kitesurfers te zien. Na het bezoek aan Tarifa rijdt u naar het bergdorp Facinas, waar u een kapel en een kerkhofje kunt bezoeken: daar begint uw wandeling. De tocht voert u door het kurkeikengebied, waar de grootste productie van kurk in Spanje plaatsvond. De kurk werd met ezels en muildieren vervoerd, u loopt dan ook over een ezelpad, slingerend, stenig, soms moet u een waterstroompje oversteken. Onderweg kunt u koeien, geiten en muildieren tegenkomen die hier vrij rondlopen en het is heerlijk ontspannend ergens in de schaduw van een oude kurkeik te picknicken. TIP! Maak ’s morgens eerst een 2-urige boottocht met Firmm vanuit de haven van Tarifa, om dolfijnen en walvissen te spotten in de Straat van Gibraltar. 99% waarnemingskans, en dé mogelijkheid twee continenten tegelijkertijd te zien!
Afstand 12 km / niveau 1-2 / 3 ½ uur wandelen.

Dag 8: Afscheid....of boek nog wat dagen bij! Zonder probleem verlengen wij uw reis.

* Inclusief**
-Bed & Breakfast
-Huurauto
-Welkom en afscheids drankje
-Kaarten en GPS coordinaten


* Exclusief: *
-Vlieg tickets.
-Verzekeringen.
-lunches / picknicks .


Vanaf €495,00 bij twee persoons kamer

Eenpersoonskamer € 140,00 extra per week

Juni 2021 Beschikbaar
Juli 2021 beschikbaar
Augustus 2021 beschikbaar
September 2021 Beschikbaar
Oktober 2021 Beschikbaar
November 2021 Beschikbaar
December 2021 beschikbaar

Contact ons voor reizen en prijzen 2022

Voor boeking en data neem contact met ons op.

Onze partners

Ineke from Amsterdam It has become a super fun week. Well organized and beautiful location where we stayed all week. Peter is well aware of all the ins and outs of his environment and bee bad weather or other unforeseen things he knew a nice twist to give. Peter I'm looking forward to a next vacation with Pedro-Tours!

client image 9

Pedro Tours offers adventurous bike tours around , Cadiz and La Costa de la Luz. The Mountain Bike tour is a unique opportunity to bike 35 km through the magnificent Breña natural park, starting in Zahora and riding through natural trails all the way to a seaside town called Barbate.

client image 2

A great day in La Muela! Peter from Pedro Tours arranged everything fabulous.

client image 7
Copyright © 2019 pedrotours