Fietsvakantie Sevilla – Cádiz


Fietsvakantie in het ongerepte Andalusië, door glooiende heuvels tot aan het strand. We beginnen deze tocht in Sevilla en fietsen door verschillende landschappen naar de oudste stad van Europa, Cádiz.
Door het natuurpark Coto Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este, door de heuvels rondom Arcos de la Frontera bereikt u de eindeloze kuststreek met de mooie stranden van Chipiona en Rota.
Deze week is niet alleen genieten van lekker fietsen door afwisselende natuur, het is ook een culinaire belevenis waar u de specialiteiten van de streek kunt proeven.

Deze fietsvakantie is ook als individueel te boeken >>>>>>>Programma

Dag 1.

Aankomst Sevilla, u wordt opgehaald en naar uw onderkomen gebracht. Als er tijd is (vluchttijden) kunnen we al met de fiets naar Sevilla rijden alvorens we samen gaan avondeten in één van de goede restaurants vlakbij ons hotel. Zo leren we elkaar alvast wat beter kennen.

Overnachting in Sevilla hotel el Ilunion Alcora  of een gelijkwaardig hotel.

Dag 2. rondleiding Sevilla

Na de fietsen te hebben afgesteld op persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) maken we een tour door de stad. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. We fietsen vandaag rond de 30 km in de stad en komen langs de belangrijkste monumenten. ’s Avonds gaan we lekker tapas eten.

Overnachting in Sevilla hotel  Ilunion Alcora   of een gelijkwaardig hotel.

Dag 3. Sevilla El Rocio

Vanaf ons hotel fietsen we naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims, die elk jaar met pinksteren naar dit dorpje komen om de maagd Rocio te eren.Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel.De tocht ernaartoe, die soms een week duurt, wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf.Ook al gaan wij buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die van de Aljarafe door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt.Het merendeel zijn grind- en zandpaden, maar goed te rijden met de fietsen die wij tot onze beschikking hebben.De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’ met zandwegen en witte huisjes dat we delen met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

Overnachting in El Rocio Hotel La Fonda  of een gelijkwaardig hotel.

Dag 4. El Rocio – Los Palacios y Villafranca

Vandaag fietsten we van El Rocio via Coria del Rio naar naar Los Palacios y Villafranca.
Coria del rio is een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Tornero dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt.
We nemen onderweg in Coria del Rio de pont over de Guadalquivir.
Deze tocht is 75 km 5 uur fietsen

Overnachting in Los Palacios y Villafranca  Hotel Manolo Mayo  of een gelijkwaardig hotel.

Dag 5. Los Palacios y Villafranca – Arcos de la Frontera

Vandaag fietst van Los Palacios y Villafranca naar Arcos de la Frontera. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. Een bezoekje aan het stadje las Cabezas de san Juan voor een kopje koffie en dan verder fietsen door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Arcos de la Frontera aangekomen kunt u volop genieten en ontspannen in een prachtige hotel. 
Deze tocht is 57 km 4 uur fietsen

Overnachting in Arcos de la Frontera Posada de las Cuevas  of een gelijkwaardig hotel.


Dag 6 . Arcos de la Frontera – Jerez de la Frontera

Vandaag bezoeken we allereerst Arcos de la Frontera, prachtig gelegen op een klif zoals we gisteren al hebben gezien.Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes.Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar we gefietst hebben en nog gaan fietsen.Na ons bezoek aan het stadje vertrekken we naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn flamenco, sherry en paarden.We komen in de middag in Jerez aan, wat ons de gelegenheid geeft samen een stadswandeling te maken.Een geheel andere ervaring dan in Sevilla, door het andere karakter van deze stad, ook in architectuur.Jerez heeft een levendig uitgaanscentrum, waar we zeker van gaan genieten na ons gezamenlijke avondeten.
Deze tocht is 41,5 km 2 ½ uur fietsen.

Overnachting in Jerez de la Frontera Hotel EXE Guadalete of een gelijkwaardig hotel.

Dag 7. Jerez de la Frontera – Cádiz

Onze laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselende natuur en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: we gaan naar zee!We rijden in zo’n anderhalf uur van de stad Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden.De grote witte ‘finca’s’ (hoeves) van landeigenaren liggen verstrooid door het landschap.Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir-rivier die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio.We houden hier een korte pauze om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien.Dan vervolgen we onze weg en rijden tussen kleine privégrondstukken parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona.Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla.Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer relaxed.Reeds 5 eeuwen lang wordt in Chipiona wijn geproduceerd – daar kunnen we een glaasje van proeven in de bodega bij het kasteel, alvorens we verderrijden naar Rota.We volgen dit keer de kust langs luxueuze resorts, over houten paden door pijnboombossen en soms over aarden paden.Steeds duikt rechts van ons de Atlantische Oceaan op.In Rota is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens we de ferry nemen naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz.De fietsen worden intussen opgehaald. Aangekomen in Cádiz lopen we naar het hotel en krijgen zo een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad, de oudste van West-Europa en bekend van de film ‘Mi Vida’.Later is er nog vrije tijd om zelf de stad verder te ontdekken.En ’s avonds hebben we een gezellig diner voor onze laatste avond samen…!
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

Overnachting Cadiz Hostal appartementen Plaza de la Luz  of een gelijkwaardig hotel.

Dag 8: Afhankelijk van uw vlucht heeft u nog tijd van Cádiz te genieten.Vergeet het charmante strand van La Caleta niet, en de botanische tuin van Parque Genovez. En dan is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Of wilt u uw verblijf verlengen? Dan regelen we dat voor u!


Inclusief / Exclusief

Inclusief
-7 Overnachtingen in hotels
-Ontbijt
-lunches / picknicks
-Transfer bagage van hotel naar hotel
-Bus die meerijdt voor technische ondersteuning
-Gids
-Fiets plus helm en tassen
-Transfers van en naar de luchthaven(Jerez-Seville-Malaga)
-Welkomst- en afscheidsdrankje

Exclusief
-Diner
-Verzekeringen.
 

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf €895,00 bij gebruik tweepersoonskamer
Eenpersoons kamer € 200,00 extra
Gebruik E-bike € 175,00 extra


Deze reis wordt in samenwerking gedaan met 
Natuurlijkreizen  

Het kan voorkomen dat op de door u gereserveerde datum een hotel niet beschikbaar is die op onze site staan, wij zullen dan een vervangend hotel reserveren in dezelfde categorie.


September 08-09-2024 / 15-09-2024

Voldoende plaatsen beschikbaar

Oktober 06-10-2024 / 13-10-2024

Voldoende plaatsen beschikbaar

 

ROUTE
U fietst bij de reis gedeeltelijk over rustige asfalt, zand en grindwegen merendeel zonder verkeer. Het zuidwesten van Andalucia, grenzend aan de Atlantische kust, is relatief vlak. Wel is er plaatselijk een kliffenkust en rijzen hier en daar heuvels markant op uit het laagland, om zo, althans vroeger, beschermd te kunnen wonen. In Spanje is het dragen van een helm verplicht tijdens het fietsen.MAALTIJDEN
Wij merken met deze fietsreis dat deelnemers graag ‘s avonds op eigen gelegenheid ergens wil eten en zo de stad waar wordt geslapen nog even willen verkennen. Daarom is bij deze reis het ontbijt en de lunches inbegrepen en alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. De reisleider kiest ‘s avonds een leuk restaurant uit waar gedineerd kan worden, u kunt dan zelf bepalen of u hieraan deelneemt of op eigen gelegenheid ergens gaat eten.


En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2024 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri