Fietsvakantie Sevilla -Cádiz
Individueel

8 Daagse individuele fietsvakantie in het ongerepte Andalusië, door glooiende heuvels tot aan het strand. U begint deze tocht in Sevilla en fietst door verschillende landschappen naar de oudste stad van Europa, Cádiz. Door het natuurpark Coto Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este, door de heuvels rondom Arcos de la Frontera bereikt u de eindeloze kuststreek met de mooie stranden van Chipiona en Rota. Deze week is niet alleen genieten van lekker fietsen door afwisselende natuur, het is ook een culinaire belevenis waar u de specialiteiten van de streek kunt proeven.

Programma

Bienvenidos, welkom!

U wordt van het vliegveld opgehaald door Pedrotours en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Daar bespreken we onder het genot van een welkomstdrankje alle informatie die u nodig heeft voor een onbezorgde week.
We stellen de fietsen af op uw persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc) en geven u insider-tips voor uw eerste avond in deze prachtige, elegante stad en dan kan uw Andalusische avontuur beginnen!

 Overnachting in Sevilla hotel  Ilunion Alcora

Dag 2. Elegante romantiek in Sevilla

Vandaag kunt u op de fiets Sevilla ontdekken. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007.De route van vandaag is rond de 30 km en gaat langs de belangrijkste straten, pleinen en monumenten.
De winkelstraten munten uit in elegantie, let u ook op de prachtige flamencojurken in de etalages.
s Avonds kunt u lekker tapas eten en –voor wie wil- de gepassioneerde flamencodans van nabij beleven.

Overnachting in Sevilla hotel Ilunion Alcora

Dag 3. Op pelgrimstocht naar el Rocio

Vanaf het hotel fietst u naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims die elk jaar met Pinksteren naar dit dorp komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel.De tocht ernaartoe wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf.
Ook al fietst u buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt.Het merendeel zijn grind- en zandpaden, goed te rijden met de fietsen die u tot uw beschikking heeft.De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’met zandwegen en witte huisjes dat u deelt met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.Overnachting in Rocio
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

Overnachting in El Rocio  Hotel La Fonda


Dag 4. El Rocio – Los Palacios y Villafranca

Vandaag fietst u van El Rocio via Coria del Rio naar naar Los Palacios y Villafranca.
Coria del rio is een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla. Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Tornero dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt.
We nemen onderweg in Coria del Rio de pont over de Guadalquivir.
Deze tocht is 75 km 5 uur fietsen

Overnachting in Los Palacios y Villafranca Hotel Manolo Mayo

Dag 5. Los Palacios y Villafranca – Arcos de La Frontera

Vandaag fietst van Los Palacios y Villafranca naar Arcos de la Frontera. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. Een bezoekje aan het stadje las Cabezas de san Juan voor een kopje koffie en dan verder fietsen door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Arcos de la Frontera aangekomen kunt u volop genieten en ontspannen in een prachtige hotel. 
Deze tocht is 57 km 4 uur fietsen

Overnachting in Arcos de la Frontera Casa El Sueno

Dag 6 . Van een moors dorp naar de sherrystad

Vandaag bezoekt u eerst Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op een rots. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar u gefietst heeft en nog gaat fietsen. Na bezoek aan het stadje fietst u naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn flamenco, bodegas en paarden. Hier wordt de wereldberoemde sherry geproduceerd. Jerez heeft een levendig uitgaanscentrum en heerlijke tapas, waar u zeker van gaat genieten. Probeert u eens een amontillado of een oloroso in deze sherrystad!
Deze tocht is 41,5 km 2½ uur fietsen.

Overnachting in Jerez de la Frontera Hotel Sherry Park

Dag 7. Langs de kust naar Cádiz

De laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselend landschap en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: u fietst naar zee. Van Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. U kunt hier een korte pauze houden om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien.Vervolgens rijdt u parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer ontspannend. In Rota, het derde kustplaatsje, is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens u de ferry neemt naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz.
Aangekomen in Cádiz fietst u naar het hotel en krijgt u zo al een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad. De fietsen worden opgehaald en u kunt een mooie stadswandeling maken aan de hand van onze tips.
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

Overnachting Cadiz  Plaza de la Luz

Dag 8: Gracias y adiós!

Afhankelijk van uw vlucht heeft u nog tijd van Cádiz te genieten. Vergeet het charmante strand van La Caleta niet, en de botanische tuin van Parque Genovez. En dan is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Of wilt u uw verblijf verlengen? Dan regelen we dat voor u!Inclusief / Exclusief

Inclusief
Vlieg tickets.
Transfers van en naar de luchthaven van Sevilla-Jerez
7 Overnachtingen in hotels
Ontbijt
Transfer bagage van hotel naar hotel
Fiets plus helm en tassen
Kaarten en GPX files
Welkomst en afscheid drankje

Exclusief
Diner
Verzekeringen
lunches / picknicks 
Prijs en beschikbaarheid

Vanaf €1095,00 P.P bij tweepersoons kamer
€200,00 extra per week P.P bij èènpersoons kamer

E-Bike € 175,00 per week


September 2023 Beschikbaar
Oktober 2023 Beschikbaar
November 2023 Beschikbaar
December 2023 BeschikbaarHet kan voorkomen dat op de door u gereserveerde datum een hotel niet beschikbaar is die op onze site staan, wij zullen dan een vervangend hotel reserveren in dezelfde categorie.


Geniet met vrienden !

En wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2023 Wandel en fietsvakanties. Created using WordPress and Colibri