slide 1 slide 2 slide 3
kkk
kkk

8 DAAGSE FIETSVAKANTIE SEVILLA CADIZ


Fietsvakantie in het ongerepte Andalusië, door glooiende heuvels tot aan het strand. We beginnen deze tocht in Sevilla en fietsen door verschillende landschappen naar de oudste stad van Europa, Cádiz. Door het natuurpark Coto Doñana, het vogelreservaat Brazo del Este, door de heuvels rondom Arcos de la Frontera bereikt u de eindeloze kuststreek met de mooie stranden van Chipiona en Rota. Deze week is niet alleen genieten van lekker fietsen door afwisselende natuur, het is ook een culinaire belevenis waar u de specialiteiten van de streek kunt proeven.

Dag 1.

Aankomst Sevilla, u wordt opgehaald met een touringcar en naar uw onderkomen in Sevilla gebracht. Daarna is er tijd om de sfeer te proeven van deze mooie stad in Andalusië, alvorens we samen gaan avondeten in één van de goede restaurants in het centrum. Zo leren we elkaar alvast wat beter kennen.

Dag 2. rondleiding Sevilla


In de ochtend krijgen we onze fietsen. Na de fietsen te hebben afgesteld op persoonlijke wensen (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) maken we een tour door de stad. Sevilla heeft een prima fietsroutenetwerk, ontwikkeld sinds 2007. We fietsen vandaag rond de 30 km in de stad en komen langs de belangrijkste monumenten.
’s Avonds gaan we lekker tapas eten en –voor wie wil- bezoeken we een flamenco show. -Overnachting in Sevilla

Dag 3. Sevilla El Rocio


Vanaf ons hotel fietsen we naar het pelgrimsoord ‘El Rocio’; een tocht over de paden die gebruikt worden door duizenden pelgrims, die elk jaar met pinksteren naar dit dorpje komen om de maagd Rocio te eren. Zij komen van heinde en verre, met paarden en paardekarren en door de Andalusische flamencokleding is het een kleurig geheel. De tocht ernaartoe, die soms een week duurt, wordt als even belangrijk ervaren als de ceremonie bij de maagd Rocio zelf. Ook al gaan wij buiten de pelgrimsweek, het is een belevenis deze route te volgen die van de Aljarafe door het mooie natuurpark Coto Doñana loopt. Het merendeel zijn grind- en zandpaden, maar goed te rijden met de fietsen die wij tot onze beschikking hebben. De aankomst en het verblijf in el Rocio, het ‘cowboydorp’ met zandwegen en witte huisjes dat we delen met een kleine groep permanente inwoners, is een unieke ervaring.

Dag 4. El Rocio - Coria del Rio


Vandaag gaan we van El Rocio naar Coria del Rio, een dorp aan de oever van de Guadalquivir, de rivier die 657 km lang is en met name belangrijk is geweest voor de geschiedenis van Sevilla . Deze tocht gaat weer door een deel van natuurpark Coto Doñana, met een bezoek aan Dehesa de Abajo dat bekend staat om zijn vogelpopulaties. Watervogels komen in grote aantallen voor en trekvogels kunnen overal opduiken zodat elk bezoek weer voor verrassingen zorgt.
We overnachten in Coria del Rio.
Deze tocht is 52 km 3½ uur fietsen

Dag 5. Coria del Rio - Arcos de la Frontera


Vandaag de langste tocht van deze fietsweek: we fietsen van Coria del Rio naar Arcos de la Frontera. De dag begint met een overtocht per pont over de Guadalquivir. De tocht gaat langs het natuurpark Brazo del Este: we fietsen langs katoen- en rijstvelden, met ondiepe vogelrijke plassen. Wederom is een variatie aan vogels te zien, waarbij vooral grote populaties (zwarte) ooievaars en reigers de aandacht trekken. We houden een koffiepauze in het stadje las Cabezas de san Juan en fietsen dan verder door het glooiende landschap van puur Andalusië, met olijvenbomen en de wijngaarden van de beroemde Barbadillowijn. In Arcos de la Frontera aangekomen kunnen we volop genieten en ontspannen in een prachtige ‘Cortijo’ met zwembad en uitzicht op Arcos.

Dag 6 . Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera


Vandaag bezoeken we allereerst Arcos de la Frontera, prachtig gelegen op een klif zoals we gisteren al hebben gezien. Arcos stamt uit de Moorse tijd en is één van de beroemde witte Andalusische dorpen, met slingerstraatjes, mooie patio’s en kleurrijke binnenplaatsjes. Ook is er voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving waar we gefietst hebben en nog gaan fietsen. Na ons bezoek aan het stadje vertrekken we naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn flamenco, sherry en paarden. We komen in de middag in Jerez aan, wat ons de gelegenheid geeft samen een stadswandeling te maken. Een geheel andere ervaring dan in Sevilla, door het andere karakter van deze stad, ook in architectuur. Jerez heeft een levendig uitgaanscentrum, waar we zeker van gaan genieten na ons gezamenlijke avondeten .

Dag 7. Jerez de la Frontera - Cádiz


Onze laatste fietsdag is een mix van fietsen door zeer afwisselende natuur en het bezoeken van 3 kleine kustplaatsen: we gaan naar zee! We rijden in zo’n anderhalf uur van de stad Jerez naar Sanlucar de Barrameda, door een prachtig glooiend gebied van wijngaarden en graanvelden. De grote witte ‘finca’s’ (hoeves) van landeigenaren liggen verstrooid door het landschap. Sanlucar de Barrameda is een bad- en havenplaats, gelegen aan dezelfde Guadalquivir-rivier die we al kennen van Sevilla en Coria del Rio. We houden hier een korte pauze om de beste ‘tortillitas de camarones’ te proeven en wat van dit verrassende stadje te zien. Dan vervolgen we onze weg en rijden tussen kleine privégrondstukken parallel aan de kust in ongeveer één uur door naar Chipiona. Dit kustplaatsje is zeer geliefd bij Spanjaarden uit Sevilla. Het heeft dan ook prachtige witte zandstranden, er zijn veel eettentjes langs de boulevard; al met al zeer relaxed. Reeds 5 eeuwen lang wordt in Chipiona wijn geproduceerd – daar kunnen we een glaasje van proeven in de bodega bij het kasteel, alvorens we verderrijden naar Rota. We volgen dit keer de kust langs luxueuze resorts, over houten paden door pijnboombossen en soms over aarden paden. Steeds duikt rechts van ons de Atlantische Oceaan op. In Rota is er tijd voor een drankje én een duik, alvorens we de ferry nemen naar de oudste stad van West-Europa: Cádiz. De fietsen worden intussen opgehaald. Aangekomen in Cádiz lopen we naar het hotel en krijgen zo een goede eerste indruk van deze prachtige koloniale stad, de oudste van West-Europa en bekend van de film ‘Mi Vida’. Later is er nog vrije tijd om zelf de stad verder te ontdekken. En ’s avonds hebben we een verrassingsdiner voor onze laatste avond samen...!
Deze tocht is 62 km 3 ¾ uur fietsen

Dag 8: Transfer naar vliegveld. En afscheid!

* Inclusief**
-7 Overnachtingen in hotels
-Ontbijt
-Transfer bagage van hotel naar hotel
-Bus die meerijdt voor technische ondersteuning
.-Gids
-Fiets plus helm en tassen
-Transfers van en naar de luchthaven
(Jerez-Seville-Malaga)
-Welkomst- en afscheidsdrankje


* Exclusief: *
-Vliegtickets.
-Diner
-Verzekeringen.
-lunches / picknicks .


Eenpersoons kamer € 140,00 extra
Gebruik Ebike € 140,00 extra

Vanaf €845,00
24-10-2021 Beschikbaar
09-11-2021 Beschikbaar
20-02-2022 Beschikbaar
20-03-2022 Beschikbaar
24-04-2022 Beschikbaar
22-05-2022 Beschikbaar
19-06-2022 Beschikbaar
18-09-2022 Beschikbaar
23-10-2022 Beschikbaar
20-11-2022 Beschikbaar

Voor boeking en data neem contact met ons op.

kkk
kkk
kkk

Onze partners

Ineke from Amsterdam It has become a super fun week. Well organized and beautiful location where we stayed all week. Peter is well aware of all the ins and outs of his environment and bee bad weather or other unforeseen things he knew a nice twist to give. Peter I'm looking forward to a next vacation with Pedro-Tours!

client image 9

Pedro Tours offers adventurous bike tours around , Cadiz and La Costa de la Luz. The Mountain Bike tour is a unique opportunity to bike 35 km through the magnificent Breña natural park, starting in Zahora and riding through natural trails all the way to a seaside town called Barbate.

client image 2

A great day in La Muela! Peter from Pedro Tours arranged everything fabulous.

client image 7
Copyright © 2019 pedrotours